Update 2020

De recente versies van de MyParcel plugin voor Magento 2 hebben helaas veel bugs en issues. Een betere optie is nu de PostNL plugin Van TIG. Ik adviseer dus PostNL in plaats van MyParcel (MyParcel is recent overgenomen door PostNL).

MyParcel plugin met veel verzendopties

MyParcel biedt een plugin voor Magento 2 met veel verzendopties. Uw klanten kunnen tijdens het afrekenen een bezorgdag en een bezorgtijd kiezen. Avond- en ochtenbezorging is ook mogelijk. Een andere optie is, om alleen te laten bezorgen op het huisadres, dus niet bij de buren. Veel klanten stellen dit op prijs in verband met hun privacy. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een handtekening voor ontvangst. U kunt zelf instellen welke opties beschikbaar zijn en welke meerprijs daar aan gekoppeld is.

Afhalen op een PostNL locatie

Een populaire optie is om de bestelling op te halen bij een PostNL locatie. Uw klant kan zelf kiezen bij welke PostNL locatie en op welke dag ze het pakketje willen afhalen. De MyParcel plugin toont automatisch de PostNL locatie die het dichtste in de buurt is bij het adres van uw klant.

Brievenbuspakketje

MyParcel biedt ook de mogelijkheid voor het bezorgen van brievenbuspakjes. Op basis van het gewicht van uw producten kan deze optie zichtbaar worden op de afrekenpagina. U kunt zelf de kosten hiervoor instellen in de beheeromgeving van Magento. U kunt er ook voor kiezen om niet met gewichten te werken voor brievenbuspakketjes. MyParcel voegt een extra veld toe aan alle producten waarmee u kunt instellen of het product door een brievenbus past of niet. U kunt zelfs instellen hoeveel producten nog door een brievenbus passen (1, 3, 10 of 20 producten). Een combinatie van verschillende producten is hierbij ook mogelijk.

Verzendingen aanmaken en labels printen

Na een bestelling kunt u de verzending direct aanmelden bij MyParcel via de Magento beheeromgeving. Vervolgens kunt u de verzendlabels printen. Dit kan ook in bulk voor meerdere bestellingen tegelijk. De status van een verzending is direct zichtbaar in Magento en wordt door MyParcel steeds geupdate. U kunt ook inloggen in uw account bij MyParcel voor een overzicht van uw zendingen. MyParcel verzorgt ook het aanmaken van een Track & Trace code.

MyParcel voor uw Magento 2 webshop

Ik heb ruime ervaring met installeren van de MyParcel plugin voor Magento 2 webshops. Ik kan de plugin ook installeren op een Magento 1 webshop. De plugin werkt goed met de standaard afrekenpagina van Magento. Ook de OneStepCheckout en de Postcode adresvalidatie worden ondersteund. Via deze link is de handleiding van MyParcel te lezen met meer informatie. MyParcel heeft ook een blog met meer informatie.

MyParcel plugin voor Magento2

MyParcel plugin voor Magento 2