Wat doet PostNL voor Magento webshops?

PostNL biedt veel mogelijkheden voor het verzenden van brievenbuspost en paketten. PostNL heeft een Magento koppeling indien u meer dan 2 poststukken per week verzend. Met deze koppeling kunt u bestellingen vanuit Magento direct aanmelden bij PostNL.

U kunt vanuit Magento een adressticker printen voor op het poststuk. Ook worden Track en Trace emails automatisch verzonden naar uw klanten. Klanten kunnen met een Track en Trace code op de website van PostNL de bezorgstatus van hun post of pakketje volgen.

PostNL kan de poststukken bij u komen afhalen of u kunt de poststukken afgeven op een Postkantoor of een PostNL afgiftepunt. U krijgt maandelijks een factuur van PostNL voor uw verzonden bestellingen.

Met de PostNL plugin is ook te realiseren dat uw klanten een bezorgdag- en tijdvak kunnen kiezen. Avondbezorging is ook mogelijk. Dit moet u eerst wel aanvragen en laten activeren bij PostNL. Hieraan zijn extra kosten verbonden. Klanten kunnen ook aangeven of er aan huis moet worden bezorgd of dat het pakket op een PostNL afhaalpunt moet worden afgeleverd. Deze functionaliteit is geintegreerd in de standaard afrekenpagina van Magento en ook in deze OneStepCheckout  Indien u gebruik maakt van een andere afrekenpagina dan is het ook mogelijk deze functionaliteit via een aparte afrekenknop aan te bieden vanuit het winkelmandje.

Over het algemeen wordt PostNL gezien als een zeer betrouwbare verzendpartner, ook voor het buitenland. Er zijn andere verzendbedrijven zoals DPD, UPS en DHL die soms goedkoper zijn.

Installeren PostNL koppeling

Ik kan de PostNL plugin inbouwen op uw Magento webshop. U krijgt dan een goed werkende koppeling waarmee u adresstickers kunt printen en automatisch Track en Trace emails kunt laten versturen. De stickervellen kunt u gratis laten bezorgen door PostNL. Om de koppeling te gebruiken heeft u een zakelijk account nodig bij PostNL en een inlogcode voor MijnPostNL. Meer informatie is via deze link te vinden.

Kleine aantallen bestellingen verzenden via PostNL

Als u minder dan 2 bestellingen wilt versturen per week dan biedt PostNL de Online Verzendservice. In dat geval is er geen koppeling mogelijk met Magento. U kunt een adreslabel printen en automatisch een Track en Trace code laten versturen naar uw klant via de website van PostNL. Het pakket met adreslabel kunt u vervolgens afgeven op een Postkantoor of PostNL afgiftepunt. U kunt online met iDeal betalen voor de zending en u krijgt een nette factuur. De verzendkosten zijn lager dan wanneer u het pakketje laat labelen op het postkantoor.

Via deze link kunt u direct verzendingen aanmelden bij PostNL. U hoeft geen account aan te maken, maar het mag wel. Indien u een account aanmaakt dan krijgt u een handig overzicht van al uw verzonden bestellingen en de bezorgstatus per bestelling. U kunt per bestelling zien of deze is afgeleverd en hoe laat. Mocht u een retourverzoek krijgen dan kunt u, als extra service voor uw klant, een retourlabel aanmaken en naar uw klant emailen.

Op de website beantwoord u de vragen ‘Past de zending door de brievenbus?’, kies het gewicht etc. en klik op ‘stap 2’. Als u uw verzendingen wilt bewaren of als u in aanmerking wilt komen voor korting dan kunt u via deze link een account aanmaken.