Beginnen met Google Adwords

U kunt Google Adwords door mij laten opzetten voor uw webshop. U betaalt een vergoeding aan Google voor de bezoekers die u krijgt. Ik ga samen met u kijken naar de beste zoekwoorden voor uw advertentie. Ik zorg ook dat u het laagst mogelijke bod betaald per zoekwoord, zodat u niet teveel betaald. Daarnaast regel ik uw maandelijkse budget in. U kunt zelf beslissen hoeveel u elke maand wilt uitgeven aan de advertenties. U kunt op elk moment de advertenties weer stopzetten.

Ik zorg ook dat u via Google Ananlytics kunt zien hoeveel bestellingen er binnen komen via Google Adwords en wat precies de kosten daarvan zijn. U kunt dan kijken of Google Adwords rendabel is voor uw webshop. Het hele traject wordt door mij gedaan zodat u er verder geen omkijken naar heeft. U heeft alleen een Google Account nodig op uw eigen naam. Deze kunt u zelf aanmaken, of door mijn laten aanmaken. Als uw advertenties zijn aangemaakt kunt u deze ook zelf beheren via uw Google Adwords account.

Wat is Google Adwords

Via Google Adwords kunt u voor uw webshop een advertentie maken op Google. In het onderstaande plaatje zoek ik in Google naar ‘Ventilator’. Er zijn 32.400.000 resultaten gevonden. De blauwe omkadering toont de Google Adwords advertenties. Hierbij staat in Geel het woordje ‘Adv’. Deze advertenties staan altijd bovenaan.

Google Adwords advertenties

Google Adwords advertenties

Indien een bezoeker via uw advertentie doorklikt naar uw webshop dan betaalt u een bedrag aan Google. Dit bedrag kunt u zelf instellen via uw Google Adwords account. Dit heet een bod of bieding. Als uw bod te laag is dan wordt uw advertentie niet getoond. Uw concurrenten zijn dan bereid meer te betalen voor een bezoeker. Het is dus in feite een veiling. Alleen de hoogste bieders worden getoond.

Via Google Adwords kan er een bod worden gedaan per zoekwoord waarop u gevonden wilt worden. Het bod is het bedrag dat u betaalt aan Google per bezoeker die u ontvangt. Als u het hoogste bod heeft dan wordt uw advertentie getoond wanneer iemand in Google op dit woord zoekt. U betaalt pas als de bezoeker echt doorklikt naar uw webshop.

Een belangrijk onderdeel bij Google Adwords is het instellen van de juiste zoekwoorden. Dit is vaak tijdrovend werk en heeft veel aandacht nodig. Als u bijvoorbeeld alleen tafelventilators verkoopt dan wilt u niet betalen voor mensen die zoeken naar ‘staande ventilator’ of ‘ventilator reparatie’. Google pakt standaard alle varianten van een zoekwoord mee waarop u een bod doet. Vaak gaat dan een (groot) deel van het budget op aan bezoekers die eigenlijk iets anders zoeken dan wat u verkoopt. Uw conversie precentage is dan erg laag. Conversie percentage is het percentage webshop bezoekers dat uiteindelijk iets koopt. Door Google Adwords goed in te regelen kan dit voorkomen worden en krijgt u een maximaal resultaat voor uw budget.