Uw Magento webshop producten op Google Shopping

U kunt uw Magento webshop producten op Google Shopping plaatsen om meer omzet te genereren. U betaalt een bedrag aan Google per bezoeker die vanuit Google Shopping doorklikt naar uw webshop. Via een Magento plugin worden uw producten elke nacht automatisch doorgegeven aan Google Shopping. U kunt hierbij zelf kiezen welke producten worden doorgegeven. De betalingen aan Google voor de bezoekers worden afgehandeld via uw Google Adwords account.

Ik kan de Google Shopping Magento plugin op uw webshop installeren. Ook het aanmaken van alle accounts en het inrichten van Google Shopping kan ik voor u verzorgen. U heeft er dan verder geen omkijken naar. U heeft wel een EAN code (Europees artikelnummer) nodig voor elk product die u wilt tonen op Google Shopping. Vaak kunt u deze code via uw leverancier krijgen.

Via een Google Analytics koppeling kan het resultaat van de kosten en de opbrengsten worden bekeken. Op die manier kunt u zien of Google Shopping kosten effectief is voor uw webshop. Meer informatie over Google Shopping vindt u hieronder.

Introductie Google Shopping

Google kan de producten van uw webshop direct tonen aan potentiele klanten die zoeken met Google. Indien iemand bijvoorbeeld zoekt naar ‘chromen tafelventilator’ op google.nl dan komt het onderstaande scherm naar voren (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Google shopping voorbeeld

Google shopping voorbeeld

In de afbeelding ziet u de 3 soorten zoekresultaten van Google:

  • Rode omkadering: De Google Shopping vermeldingen. Dit zijn betaalde advertenties speciaal voor webshop producten. U betaalt een bedrag voor elke bezoeker die doorklikt naar uw webshop. U betaalt via uw Google Adwords account. Bezoekers worden direct doorgestuurd naar de productpagina van uw webshop.
  • Blauwe omkadering: De Adwords vermeldingen. Dit zijn betaalde advertenties. Via uw Google Adwords account kunt u hier ook aan mee doen. Bezoekers klikken op uw advertentie en worden dan doorgestuurd naar uw webshop. U betaalt een bedrag per klik. Het bedrag en budget kunt u zelf instellen via uw Adwords account. De hoogste bieders voor bepaalde zoekwoorden worden het vaakst getoond en staan bovenaan.
  • Gele omkadering: De gratis Google vermeldingen. Dit worden ook wel de Organische zoekresultaten genoemd. Dit is de heilige graal van gratis adverteren. Helaas wil iedereen gratis bovenaan staan, en is er maar een beperkte ruimte. Google kiest de beste websites en webshops uit en zet deze bovenaan. Door het doen van SEO (Search Engine Optimization ofwel Zoekmachine Optimalisatie) kan geprobeerd worden om uw webshop bovenaan te krijgen. Vaak kost SEO tijd en geld, dus ‘gratis’ is het eigenlijk niet.

Als een bezoeker klikt op een product in de rode omkadering aan de rechterkant dan wordt de bezoeker rechtstreeks doorgestuurd naar de productpagina van de webshop. Een bezoeker kan ook op de link ‘Shopping’ klikken in de rode omkadering aan de bovenkant. Daar kan gezocht worden naar producten van webshops die zijn aangesloten bij Google Shopping.

Google shopping zoekfunctie

Google shopping zoekfunctie

Indien wordt geklikt op een product dat bij meerdere webshops verkrijgbaar is, zoals in onderstaande voorbeeld, dan wordt als eerste de webshop getoond die het hoogste bedrag betaald per doorgestuurde bezoeker. In het voorbeeld is dat de webwinkel bol.com.

Meerdere aanbieders

Meerdere aanbieders

Door te klikken op de link ‘Prijzen vergelijken van 10+ winkels’ of ‘Details’ worden alle webwinkels getoond die het product verkopen. Ook worden de verkoopprijzen getoond zodat een bezoeker de prijzen kan vergelijken. Eventuele verzendkosten en ook de gemiddelde klantbeoordeling van de webshop worden getoond. Helemaal onderin worden de productrecenties getoond.

Productpagina google shopping

Productpagina google shopping

Bij uw webshop kan ook een klantbeoordeling worden getoond als uw webshop is aangesloten bij een onafhankelijke beoordelingswebsite zoals:

Hierover vertel ik meer in het onderdeel Beoordelingswebsites.