Hoger in Google met SSL op uw webshop

Google heeft aangekondigd dat webshops met https beveiliging op elke pagina een hogere positie zullen krijgen ten opzichte van vergelijkbare webshops zonder https op elke pagina. https zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webbrowser en de webshop. Veel webshops gebruiken al een beveiligde verbinding voor hun afrekenpagina en de beheeromgeving. De nieuwe standaard is nu om de SSL-beveiliging op alle pagina’s van uw webshop te gaan gebruiken.

Wat is SSL beveiliging?

Het groene https slotje op uw webshop wordt tot stand gebracht door een SSL-certificaat dat u kunt laten installeren op uw hostingpakket. Dit kunt u laten doen door uw hostingbedrijf. U betaalt hiervoor meestal een jaarbedrag, vanaf zo’n 40 euro per jaar. Hieronder een voorbeeld van een beveiligde verbinding met https via een SSL-certificaat.

Voorbeeld van een https verbinding

Voorbeeld van een https verbinding

Mijn eigen bedrijfswebsite website, michelwebdesign.nl, heeft ook een https beveiliging op elke pagina. Dit geeft mijn website een boost ten opzichte van concurrenten die dit niet hebben geinstalleerd. Aangezien de meeste van mijn klanten mij vinden via Google is dat een goede investering. Websites die verouderd zijn, of niet onderhouden worden, nemen meestal niet de moeite om SSL te installeren. Google kan onder andere op basis hiervan een keuze maken welke website, of webshop, hoger moet worden weergegeven in de zoekresultaten.

Https op elke pagina van uw webshop

Van http naar https

Google ziet een webshop zonder beveiliging (begint met http) en dezelfde webshop met beveiliging (begint met https) als twee verschillende webshops. Als uw webshop wordt overgezet naar https zonder dit aan Google door te geven dan zal dit negatieve gevolgen hebben voor de Google positie van uw webshop.

301 redirects aanmaken

Via uw Google account kan ik aan Google doorgeven dat uw webshop wordt overgezet naar https. Daarnaast maak ik 301-redirects aan voor elke pagina van uw webshop. Dit zorg ervoor dat als een bezoeker (of Google) naar een http:\\ pagina gaat, deze bezoeker wordt doorgestuurd naar dezelfde pagina op https://. Op deze manier kunt u veilig overstappen naar https en blijft uw google positie behouden.

Problemen bij https

Soms geeft het overzetten van een webshop naar https problemen. Het slotje wordt bijvoorbeeld niet groen, maar is oranje, en bezoekers van uw beveiligde shop krijgen een waarschuwing te zien in hun browser. Deze problemen worden meestal veroorzaakt doordat er onbeveiligde inhoud op uw webshop wordt weergegeven. Dit kan bijvoorbeeld een facebook knop zijn die van een onbeveiligde site wordt ingelezen. Deze problemen kan ik ook voor u oplossen. Ik zorg dat uw hele webshop goed werkt via een beveiligde verbinding.

Kosten webshop laten overzetten naar https

De kosten zijn afhankelijk van de grootte en de complexiteit van uw webshop. Ik kan een vrijblijvende offerte maken voor uw webshop. Daarnaast betaalt u uw hostingbedrijf voor het aanvragen en installeren van het SSL certificaat.