Wat is een beoordelingswebsite?

Onafhankelijke klantervaringen

Om de verkoop van uw webshop te verhogen speelt vertrouwen een belangrijke rol. Beoordelingswebsites, ook wel reviewsites genoemd, kunnen hierbij helpen. Op beoordelingswebsites kunnen uw klanten een onafhankelijke beoordeling geven over uw webshop. Deze beoordelingen kunt u ook tonen op uw webshop.

Nieuwe klanten krijgen zo meer vertrouwen in uw webshop en zullen eerder tot een aankoop overgaan. Hou er wel rekening mee dat klanten hun eerlijke mening zullen geven. Als uw klanten over het algemeen tevreden zijn en klachten soepel worden opgelost dan zal dat ook blijken uit uw beoordelingen.

Omgaan met negatieve beoordelingen

U kunt negatieve beoordelingen niet verwijderen. U kunt wel reageren op negatieve beoordelingen, en u krijgt een periode de tijd om, in overleg met uw klant, de negatieve beoordeling om te laten zetten in een positieve beoordeling.

100% positieve beoordelingen heeft bijna niemand, dus zo nu en dan een slechte beoordeling hoort er ook bij. U kunt altijd uw kant van het verhaal toelichten. Een aantal kritische reviews, met stevige kritiekpunten, verhogen het vertrouwen van uw bezoekers dat het gaat om echte en betrouwbare reviews. Als het merendeel van uw reviews positief zijn, dan werkt die ene negatieve review alleen maar in uw voordeel.

Daarnaast is eerlijke feedback van uw klanten zeer belangrijk. Knelpunten op uw webshop of in uw verzendproces komen dan direct naar voren en daar kunt u actie op ondernemen. Het is belangrijk dat uw klanten zo efficiënt mogelijk bij u kunnen bestellen, later weer een keer terugkomen en uw webshop aanbevelen bij familie en vrienden.

Meer kliks en hoger in Google

Een belangrijke reden om een beoordelingswebsite te gebruiken is dat de beoordelingen ook door Google worden gebruikt. Dit heeft een aantal grote voordelen:

  • In Google kunnen gele beoordelingssterren worden getoond bij uw organische listing of bij uw Adwords advertenties. Uw weergave in Google valt dan veel meer op en wekt vertrouwen. Klanten zullen eerder op uw Google link doorklikken naar uw webshop.
  • Google hecht veel waarde aan betrouwbaarheid. Uw webshop komt over het algemeen hoger in Google met positieve beoordelingen op bekende reviewsites.
  • De beoordelingen worden ook weergegeven in uw Google Shopping advertenties.

Mijn ervaringen met The Feedback Company

Voor mijn eigen bedrijfswebsite michelwebdesign.nl, gebruik ik The Feedback Company als beoordelingswebsite. Na de eerste beoordeling verschenen al snel de gele sterretjes in Google bij diverse van mijn listings. Via Google Analytics zie ik inderdaad een toename in zowel de positie als het aantal kliks (click through rate ofwel CTR). Dit geldt voor diverse zoekwoorden waarop ik graag gevonden wil worden.

Hieronder een voorbeeld van mijn listing voor het zoekwoord ‘magento webshop laten maken’. Ik sta op de 1e positie in Google voor dit zoekwoord, net onder de 2 advertenties van Adwords.

Michelwebdesign sterren in Google

Michelwebdesign sterren in Google

Op deze manier haal ik nieuwe klanten binnen, zonder veel geld te hoeven uitgeven aan Marketing of dure advertenties. Hierdoor kan ik ook mijn prijzen laag houden.

Welke beoordelingswebsites zijn er?

Voor webshops zijn deze beoordelingswebsites in mijn ervaring het belangrijkste:

Er zijn nog meer beoordeligswebsites maar die hebben hele hoge kosten of andere nadelen is mijn ervaring. Bovenstaande beoordelingswebsites hebben een duidelijke kostenstructuur die ook staat aangegeven op hun website. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. De bovenstaande reviewsites hebben ook een gratis koppeling met Magento webshops.

Magento koppelen aan een beoordelingswebsite

Nadat u een account heeft aangemaakt bij een beoordelingswebsite, kan ik uw webshop koppelen aan de beoordelingswebsite. Er wordt dan automatisch een email verzonden naar uw klanten met een uitnodiging tot het maken van een beoordeling. Deze email wordt enkele dagen na het voltooien van een bestelling verzonden. U kunt klanten ook handmatig uitnodigen tot het maken van een beoordeling.

De reviews van uw klanten worden verzameld op de beoordelingswebsite. Vanuit uw webshop kunt u linken naar deze reviews. U kunt alle reviews (of een samenvatting) tonen op uw webshop. Via Rich Snippets op uw webshop kunt u aan Google laten weten wat de gemiddelde beoordeling is voor uw webshop. Dit is nodig voor de gele sterren in Google. Dit kan ik voor u installeren.

Hieronder zijn enkele voorbeelden van de beoordelingen op webshops van mijn klanten.

Feedbackcompany beoordeling voorbeeld
Kiyoh beoordeling voorbeeld
Kiyoh beoordeling voorbeeld2