Wat is responsive webdesign?

Een responsive webshop is tegenwoordig de standaard voor webshops die geschikt moeten zijn voor desktop, tablet en mobieltjes. Responsive wil zeggen dat uw webshop zich aanpast aan het apparaat waarop het wordt weergegeven. Uw webshop is dan op mobieltjes en tablets ook goed zichtbaar, zonder te hoeven inzoomen. U heeft dus maar één webshop nodig die geschikt is voor alle apparaten. Vroeger werd voor mobieltjes vaak nog een aparte webshop gemaakt.

Mobiel vriendelijk is Google vriendelijk

Google heeft responsive webdesign uitgeroepen tot de standaard voor modern webdesign. Responsive webshops krijgen over het algemeen een hogere positie in Google ten opzichte van vergelijkbare webshops die niet responsive zijn. De verwachting is dat Google niet-responsive webshops in de toekomst alleen maar verder zal laten dalen ten opzichte van mobielvriendelijke webshops. Via deze tool van Google kunt u zelf controleren of uw webshop geschikt is voor mobieltjes. Via deze link is meer informatie te vinden over hoe Google aankijkt tegen het mobiele web.

Magento webshop responsive laten maken

U wilt uw Magento webshop mobielvriendelijk laten maken? Dat is prima mogelijk met de responsive template Ultimo. Deze template is een goede basis voor een mobielvriendelijke webshop. Template Ultimo is een commerciële template die zeer veel wordt gebruikt en uitgebreid is getest op alle soorten mobieltjes en tablets. Template Ultimo is geschikt voor Magento 1.5 en hoger. Ik gebruik template Ultimo voor al de Magento webshops die ik bouw.

Een nieuwe template wil wel zeggen dat uw webshop helemaal opnieuw wordt opgebouwd. Het is niet mogelijk uw webshop mobielvriendelijk te maken met een paar simpele ingrepen. Het hele fundament van uw webshop moet worden aangepast.

Uw producten, klanten en bestellingen blijven gewoon bestaan. Alles in uw beheeromgeving blijft hetzelfde, alleen de voorkant wordt aangepast. Ik probeer hierbij zoveel mogelijk de bestaande look- en feel van uw webshop over te nemen. Uw logo en de afbeeldingen van uw webshop kunnen meestal zonder probleem worden overgezet naar template Ultimo. Ook de kleurstelling van uw webshop wordt door mij zo goed mogelijk overgezet.

Het is niet mogelijk om uw webshop 1 op 1 over te zetten naar template Ultimo. Veel onderdelen van uw webshop zullen er anders uitzien en ook anders werken na het overzetten. U kunt hier een aantal voorbeelden zien van webshops die door mij zijn gemaakt met template Ultimo als basis.

Kosten mobielvriendelijk laten maken

De kosten voor het mobielvriendelijk laten maken van uw webshop hangen af van de complexiteit en de grootte van uw webshop. Gebruikt uw webshop maatwerk of plugins die behouden moeten blijven? Hoeveel informatiepagina’s heeft uw webshop? Hoeveel artikelen heeft uw webshop? etc.

Ik kan voor uw webshop een vrijblijvende offerte maken. U kunt een email sturen naar info@michelwebdesign.nl met een link naar uw webshop of u kunt even bellen naar 06-14510045. Ik reken een aanbetaling van 50 % bij het aannemen van nieuwe projecten.

Upgraden naar de nieuwste versie van Magento

Aangezien uw webshop opnieuw wordt opgebouwd om deze geschikt te maken voor mobiel, kan het handig zijn om dit te combineren met een upgrade naar de nieuwste versie van Magento. Dit is niet een vereiste, want template Ultimo is ook geschikt voor oudere Magento versies.

Hoeveel tijd kost het om uw webshop geschikt te laten maken voor mobieltjes?

U moet rekening houden met 3 tot 6 weken doorlooptijd om uw webshop geschikt te laten maken voor mobieltjes. De exacte tijdsduur is afhankelijk van de drukte en het aantal lopende projecten dat ik heb. Bij het maken van de offerte zal ik ook aangeven hoeveel tijd het bouwen zal kosten.

Werkwijze bij het responsive maken van uw webshop

Ik maak eerst een kopie van uw webshop naar onze servers. Op deze kopie installeer ik template Ultimo en bouw ik uw webshop opnieuw op. Ik test elk onderdeel van uw nieuwe webshop op mobielvriendelijkheid. Ik test ook of alles op uw webshop nog goed functioneert, zoals het winkelmandje en het afrekenen.

Als alles goed werkt dan kunt u meekijken op de kopie en kunnen we in gezamelijk overleg uw webshop afronden. Als u tevreden bent dan plannen we een moment in waarop ik de nieuwe shop overzet naar uw hostingpakket. In feite installeer ik alles opnieuw op uw live webshop zodat uw recente bestellingen behouden blijven.

Wat heb ik nodig om aan de slag te kunnen gaan

SSH toegang, ook wel Shell toegang genoemd, is een vereiste om uw webshop responsive te kunnen maken. Daarnaast heb ik SFTP of een andere vorm van beveiligde FTP toegang nodig. Ik werk niet met onbeveiligde FTP. Deze gegevens kunt u opvragen bij uw webhostingpartij, of ik kan dat voor u opvragen.

Sommige webhostingbedrijven geven geen SSH toegang of bieden geen beveiligde FTP. In dat geval kan ik de werkzaamheden aan uw webshop helaas niet uitvoeren. Mijn advies is om dan de webshop te laten verhuizen naar een Magento hostingbedrijf die deze toegang wel geeft. Ik heb goede ervaringen met skyberate.nl en byte.nl voor Magento hosting. Het verhuizen van uw webshop is meestal gratis.

Magento One Page Checkout afrekenpagina
Responsive magento webshop op mobietje
Productpagina designtrends mobiel
Mobile homepage designtrends