Overstappen naar Magento 2

Magento 2 is de opvolger van Magento 1. Magento 2 is helemaal vanaf de basis opnieuw opgebouwd, in feite is het een heel nieuw e-commerce systeem. Het is dan ook niet mogelijk een Magento 1 webshop te upgraden naar Magento 2. Indien u wilt overstappen van Magento 1 naar Magento 2 dan zal uw webshop opnieuw gebouwd moeten worden. Uw producten, klanten en bestellingen kunnen vervolgens worden geëxporteerd naar de nieuwe Magento 2 webshop.

Magento 1 zal nog worden ondersteund tot juni 2020. Daarna zullen er geen updates of beveiligingspatches meer verschijnen voor Magento 1. U kunt uw webshop wel blijven draaien, maar het risico op hacks en dergelijke zal vanaf juni 2020 steeds groter worden. De meeste bedrijven met een Magento webshop zullen in de loop van 2019 gaan overstappen naar Magento 2.

Het is wel aan te raden om niet tot het laatste moment te wachten met een migratie naar Magento 2. Een migratie naar Magento 2 is een flinke klus die de nodige tijd kost. De verwachting is dat Magento 2 een grote speler gaat worden binnen de markt van professionele Open Source (=eigendom) webshops.

De werkwijze

Indien u besluit een nieuwe Magento 2 webshop te laten bouwen dan maak ik meestal een ontwikkelomgeving waar u kunt meekijken terwijl de webshop wordt gebouwd. Dit is dan een omgeving zoals https://uwnaam.michelwebdesign.nl waar alleen u en ik toegang hebben. Daar installeer ik dan de meest recente versie van Magento 2. Ook zal ik de plugin van uw betaalprovider installeren en eventuele andere plugins die u nodig heeft. De webshop wordt dan verder vormgegeven naar uw wensen.

Uw producten, bestellingen en klanten worden geimporteerd in de nieuwe webshop. U kunt ook controleren of alles goed is overgekomen. Daarnaast kunt u in deze omgeving alvast wennen aan het gebruik van Magento 2. Ik kan u ook de belangrijkste wijzigingen laten zien en uitleggen hoe het systeem werkt.

Indien de webshop gereed is dan wordt op de opleverdag nog een import gedaan met de laatste bestellingen, producten en klanten. Daarna wordt uw oude webshop vervangen door de nieuwe Magento 2 webshop. Uw webshop zal continue bereikbaar blijven, downtime is meestal niet nodig.

De kosten

De kosten hangen af van uw wensen en de plugins die uw nieuwe webshop nodig heeft. Het beste kunt u even emailen met een overzicht van uw wensen. Vaak is er een plugin nodig voor iDeal. Veel betaalproviders bieden een gratis Magento 2 plugin, maar soms zijn er kosten aan verbonden.

Ik heb goede ervaringen met mollie.nl en pay.nl. Deze betaalproviders bieden naast iDeal nog veel meer betaalopties en ze hebben een gratis plugin voor Magento 2

Magento heeft een gratis Data Migratie Tool ontwikkeld. Hiermee kunnen de producten, bestellingen en klanten worden overgezet naar uw nieuwe Magento 2 webshop. Deze tool werkt echter alleen voor Magento 1.6 tot aan de nieuwste versie binnen de Magento 1 serie.

Magento versies onder 1.6 worden helaas niet ondersteund door de Migratie tool. Via onderstaande plugin kan de data wel goed worden overgezet vanuit oudere versies van Magento maar deze plugin is niet gratis:

http://litextension.com/shopping-cart-migration/magento-to-magento.html

De kosten van deze plugin hangen af van het aantal producten, het aantal bestellingen en het aantal klanten dat moet worden overgezet.

Toegang tot de admin beheeromgeving

Vaak is het handig als ik toegang kan krijgen tot de beheeromgeving van uw webshop. Ik kan dan zien welke plugins er zijn geinstalleerd, welke versie van Magento er wordt gebruikt en hoeveel gegevens moeten worden overgezet.

Magento 2 hosting

Magento 2 stelt bepaalde eisen aan de hosting. Niet elke server of elk hostingpakket is geschikt voor een Magento 2 webshop. Ik heb goede ervaringen met skyberate.nl en met ixlhosting.nl voor Magento 2 hosting. Deze bedrijven bieden ook email en SSL voor de https beveiliging van uw webshop.

Vrijblijvende offerte

Indien u interesse heeft om over te stappen naar Magento 2 dan kunt u altijd even bellen naar 06-14510045 of mailen naar info@michelwebdesign.nl voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.