Sendcloud voor Magento 2

Er zijn vele vervoerders die uw pakketjes kunnen bezorgen. U kunt denken aan PostNL, DPD, GLS, UPS etc.
Soms kan het handig zijn om met meerdere vervoerders te werken. Bijvoorbeeld als u wilt verzenden naar meerdere landen, of als uw pakketjes grotere afmetingen hebben. Het is vaak niet handig om voor elke vervoerder weer een aparte plugin te moeten installeren op uw webshop. Soms werken plugins niet goed met elkaar samen en het kan verwarrend zijn voor uw klanten.

Alle vervoerders

Een goede oplossing kan dan een verzendbedrijf zijn zoals Sendcloud. Dit bedrijf werkt samen met bijna alle vervoerders. Sendcloud leest uw bestellingen in naar de Sendcloud omgeving. Binnen de Sendcloud omgeving kunt u dan per bestelling de gewenste vervoerder kiezen (PostNL, DPD etc.). U kunt direct een label aanmaken en printen. De pakketjes kunt u laten afhalen of u kunt ze wegbrengen naar een servicepunt. In de Sendcloud omgeving ziet u de verzendstatus van al uw bestellingen. U kunt zien of het pakketje onderweg is, of al is bezorgd. Ook kan Sendcloud het versturen van Track en Trace emails naar uw klant verzorgen. Uw klant kan dan de status van zijn bestelling volgen. Direct na bezorging krijgt uw klant een email. Dit kan u veel telefoontjes besparen over de status van de verzending.

Sendcloud dashboard

Bezorgen naar een servicepunt

Uw klant kan de bestelling laten thuisbezorgen, of laten bezorgen naar een afhaalpunt. Het voordeel is dat uw klant dan niet thuis hoeft te zijn voor de bezorging. De klant kan de bestelling afhalen wanneer het hem of haar uitkomt.

Tijdens het afrekenen op uw webshop kan uw klant een afhaalpunt kiezen in zijn eigen buurt. Uw klant ziet de afhaalpunten van de vervoerders die u in Sendcloud heeft aangezet. Ook worden de adresgegevens van de afhaallocatie getoond en de openingstijden.

Ook voor verzending naar landen in het buitenland biedt Sendcloud de afhaalpunt optie. Voor verzending naar België, Duitsland of Frankrijk is dit een handige optie voor uw klanten.

Verzendregels

Indien u complexere zendingen heeft, dan kunt u gebruik maken van zogenaamde verzendregels in uw Sendcloud omgeving. U kunt zelf de verzendregels aanmaken die op uw situatie van toepassing zijn. U kunt bijvoorbeeld inregelen dat alle zendingen naar Duitsland (van een bepaald gewicht) via DPD moeten worden verzonden. Bij het inlezen van de bestellingen vanuit Magento, worden dan automatisch de juiste vervoerder en het juiste tarief gekozen. U kunt vervolgens direct in bulk de verzendlabels printen. Maar indien gewenst kunt u nog de vervoerder of het verzendtarief aanpassen per bestelling.

Uw eigen verzendcontract koppelen

Het is ook mogelijk dat u uw eigen verzendcontract met een vervoerder koppelt aan uw Sendcloud omgeving. U verzendt dan volgens de tarieven van uw eigen contract. Deze tarieven worden automatisch gekoppeld aan al uw zendingen.